Erau în vacanță la mare, se plimbau pe plajă când au simțit un miros de pește stricat. Când au mers să caute au observat că sursa duhorii era o piatră ciudată în valoare de 70.000$, e incredibil ce e de fapt!!!

Harry și Angelle Williams locuiesc în regiunea engleză Lancashire și au decis să meargă într-o scurtă vacanță la mare, în apropiere de casa lor, pe țărmul Mării Irlandeze.

Deși vremea din aprilie nu le-a permis să se scalde, ei au făcut plimbări pe plajă, savurând sunetul valurilor. Dar atmosfera lor romantică s-a curmat brusc atunci când au simțit un miros ciudat de pește stricat, deși plaja era aparent curată.

Cei doi au început să caute sursa duhorii, iar privirea lui Harry a fost captată de ceva care părea să fie o piatră neobișnuită, se pare că ea era de fapt sursa mirosului neplăcut.

A durat ceva până când soții și-au dat seama că ceea ce au găsit este de fapt o prețioasă ambră – un produs format în sistemul digestiv al balenelor care este folosit în parfumeria de elită! Se pare că ambra este folosită ca fixator de arome fiindcă după spălare și uscare ea își modifică mirosul, care devine unul deosebit de plăcut. Totodată ea nu permite evaporarea rapidă a parfumurilor cu formule complexe.

Această substanță vâscoasă se produce în intestinul masculilor de cașalot și iese prin vărsătură. Valurile aruncă frecvent astfel de ,,bolovani” la mal, pentru că acest produs este un pic mai ușor decât apa, conform perfectmedia.tv.

Ambra era foarte scumpă și înainte. Dar, odată cu interzicerea vânării balenelor, ea a devenit prețioasă ca aurul, pentru că acum poate fi găsită doar plutind pe mare sau aruncată la mal. Ghemul găsit de soții Williams cântărea un pic mai mult de 1.5 kilograme și a fost apreciat la 50.000 de lire sterline, adică mai mult de 71.000 de dolari, conform aceleiași surse.