Erau în vacanță și se plimbau pe plajă, când au găsit piatra asta ciudată, când au luat-o în mână și-au dat seama că sunt bogați! Valorează 70.000 de dolari! Uite ce era, de fapt, obiectul

Gary și Angela Williams din Overton, Lancashire, se plimbau pe plajă atunci când au găsit ceva care altora li s-ar fi părut o piatră banală. Totul s-a petrecut pe plaja Middleton Sands din Marea Britanie, iată ce au găsit.

Când s-au apropiat de obiect, au încremenit. Povestea a devenit și mai nebunească atunci când au aflat ce descoperiseră. Arăta ca un ou de dinozaur, cei doi nu erau siguri, dar parcă ceva le spunea că TREBUIA să investigheze problema mai mult. E un lucru foarte bun că și-au urmat intuiția, pentru că s-a dovedit că obiectul valorează o avere! Dar ce naiba era?!

Se pare că cei doi dăduseră peste ceva care se numește Ambră Cenușie, și deși la prima vedere poate părea că nu valorează nimic, de fapt, era destul de urâtă și mirosea urât, era de fapt ceva extrem de valoros. Conform Descoperă, Ambra Cenuşie este „fabricată” în intestinul caşaloţilor, este unul dintre cele unul dintre cele mai scumpe ingrediente folosite în parfumerie, fiind utilizată ca fixator al mirosului în parfumurile de lux!

,,Când caşaloţii înghit obiecte tăioase – precum ciocurile cornoase ale calmarilor ce constituie hrana lor obişnuită – intestinele lor secretă o substanţă lipicioasă ce înveleşte aceste resturi ascuţite, pentru a nu răni mucoasa intestinală. Cu timpul, aceste resturi se aglomerează sub formă de bulgări de diferite dimensiuni, care sunt eliminate fie odată cu materiile fecale, fie regurgitate. Sub influenţa soarelui şi a apei marine, aceste amestec se transformă într-o materie dură, cu un miros aromatic specific”, scrie Descoperă.ro.

Bucata de ambră era asemănătoare cu ceara la pipăit, și mirosea îngrozitor, iată cum o descrie Gary: ,,Era ceva între pește și îngrășământ natural”, sună minunat, nu? În cele din urmă s-a dovedit că piatra de un kilogram și jumătate valora 70.000 de dolari, dar e de notat că în unele țări este ilegală deoarece se leagă de exploatarea balenelor.

Asta da descoperire, nu?

Surse: Boredom Therapy, Descoperă.ro