Insula din Marea Neagră interzisă românilor, locul ascuns despre care nimeni nu vrea să aflăm. Imaginile sunt ireale! Uite ce se întâmplă acolo, pericolul e uriaș!

[video2 width=”450″ height=”360″ mp4=”http://viral.dailynews.ro/wp-content/uploads/2018/07/videoplayback-8-4.mp4″][/video2]

Insula Şerpilor, din Marea Neagră, a fost interzisă vreme îndelungată exploratorilor, ea se găsește la la circa 45 de kilometri de ţărmurile României şi Ucrainei, Insula Şerpilor a rămas un loc legendar, plin de mistere.

Se numește Insula Șerpilor fiindcă se spune că în trecut a fost locuită doar de păsări și șerpi de mare. Deși are 17 dectare, Insula Șerpilor nu este deloc un loc primitor, asta mai ales din cauza reliefului și solului.I nsula din marea Neagră este formată din gresii dure şi silicoase şi nu are izvoare de apă dulce. Este săracă în vegetaţie şi faună, iar printre animalele care au populat-o s-a numărat năpârca sau şarpele de casă. Unii istorici au susţinut că şerpii ar fi fost stârpiţi de pe insulă, în a doua parte a secolului XX, când aici ar fi fost cantonate trupe sovietice, potrivit adevărul.ro.

Potrivit unor istorici și arheologi, pe Insula Șerpilor ar fi existat un templu închinat eroului mitic Ahile. Istoricii antici afirmau că aici au fost aduse rămăşiţele pământeşti ale eroilor Iliadei, Achile şi Patrocle, pentru a fi păstrate într-un mausoleu.

Insula a fost militarizată de-a lungul istoriei: Insula Şerpilor s-a aflat până în 1947 în componenţa României. În Al Doilea Război Mondial, între 1941 şi 1944, baza militară românească înfiinţată aici a fost supusă numeroaselor bombardamente sovietice. În cele din urmă, în august 1944 insula a fost ocupată de sovietici, care au înfiinţat aici o unitate de supraveghere maritimă şi aeriană, prevăzută cu antene radar, potrivit sursei citate. După 1990, Insula Şerpilor a fost disputată de Ucraina şi România, la Curtea Internaţională de Justiţie, consideră că insula Şerpilor este relevantă pentru delimitarea platoului continental al Mării Negre. în prezent ea este parte a raionului Chilia al regiunii Odessa din Ucraina.

Lucruri ciudate au făcut ca această insulă să fie considerată un soi de Triunghi al Bermudelor: au existat aici dispariții misterioase, decese în masă în urma prăbușirilor unor aparate de zbor, dar și un fenomen foarte ciudat, acela al „mării care arde. Însă specialiștii spun că acest ultim fenomen are și o explicație științifică: activităţile seismice, care au şi condus la apariţia produc turbulenţe majore, care duc la invadarea fundului mării. Hidrogenul sulfurat care există pe fundul mării ajunge la suprafaţă şi, în concentraţie mare, se autoaprinde.

Vă invităm să urmăriți un document de arhivă despre Insula Șerpilor în clipul de mai sus și unul mai recent, în cel de mai jos.

Surse: Adevărul, Teorii Incredibile