Lovitură pentru românii cu autoturisme vechi! A apărut o nouă lege! Efectele sale intră în vigoare în mai 2018

Lovitură pentru proprietarii de mașini vechi! O nouă lege care îi va afecta pe toți a apărut în Monitorul Oficial, efectele acesteia intrând în vigoare în luna mai a anului 2018.

La fiecare inspecție tehnică periodică (ITP), autoturismele vor trece sau nu de verificare în funcție de gravitatea defectelor pe care le au, potrivit unui act normativ care a apărut recent în Monitorul Oficial. Mai exact, autovehiculele vor putea trece de inspecție cel mult cu defecte minore, iar dacă va fi vorba de defecte mai grave, acestea vor trebui reparate în maximum 30 de zile. De asemenea, respectivul act normativ prevede că automobilele mai vechi de 12 ani vor necesita anual ITP, menționează avocatnet.ro.

Potrivit sursei citate, noile reguli pentru desfășurarea inspecțiilor tehnice la mașini sunt incluse în Legea nr. 260/2017 pentru modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr. 81/2000 privind certificarea încadrării vehiculelor înmatriculate sau înregistrate în normele tehnice privind siguranța circulației rutiere, protecția mediului și în categoria de folosință conform destinației, prin inspecția tehnică periodică. Documentul a apărut, săptămâna trecută, în Monitorul Oficial, astfel că se va aplica de la 20 mai 2018.

În urma fiecărei verificări tehnice, autovehiculele vor trece de inspecție doar dacă au, în cel mai rău caz, defecte mici. Mai precis, „în cazul în care la inspecția tehnică periodică se constată doar deficiențe minore, se consideră că inspecția a fost trecută, iar vehiculul nu mai este supus din nou inspecției”.

Totuși, dacă la verificări vor fi găsite defecte majore sau defecte periculoase, mașinile nu vor trece de inspecție și proprietarii vor fi nevoiți să le repare în cel mult 30 de zile. „În cazul în care la inspecția tehnică periodică se constată deficiențe majore, se consideră că inspecția nu a fost trecută. Este necesară o nouă inspecție a vehiculului în maximum 30 de zile de la inspecția inițială.

În cazul în care la inspecția tehnică periodică se constată deficiențe periculoase, se consideră că inspecția nu a fost trecută. Este necesară o nouă inspecție a vehiculului în maximum 30 de zile de la inspecția inițială”, se arată în noua lege.

CITEȘTE ȘI: A crezut ca tatuajul asta inseamna „Dumnezeu e atotputernic” in japoneza, insa artistul si-a batut grav joc de el! De cand a aflat ce inseamna de fapt, poarta doar camasi cu maneci lungi

Barbatul s-a laudat pe Facebook cu tatuajul sau, insa un prieten vorbitor de japoneza i-a dat vestea proasta.

Constient de riscul de a se trezi cu un mesaj gresit daca se tatueaza intr-o limba pe care nu o cunoaste, un barbat din Brazilia a ales sa isi tatueze simboluri japoneze pe brat in Japonia, intr-un atelier in care lucra un artist japonez. Ce poate fi mai sigur de atat?

Dupa cateva zile, s-a intors in tara lui si s-a laudat pe Facebook cu tatuajul sau original, insa un prieten i-a dat o veste proasta. Desi ii ceruse artistului sa ii scrie pe piele „Dumnezeu e atotputernic”, acesta i-a scris un mesaj jignitor: „Strain idiot”.