Macaroane cu nucă și zahăr – Un desert de post simplu, pe care bunica mea îl făcea cu drag

Macaroane cu nucă și zahăr – Un desert de post simplu, pe care bunica mea îl făcea cu drag – Pentru a-l pregăti, vei avea nevoie de următoarele ingrediente…

Ingrediente:

un pachet de macaroane (de 500 g, sau orice tip de paste doriti)
300 g nucă măcinată
4 linguri zahăr
3-4 linguri ulei
o lingurită scortisoară
50 g pesmet
o lingurită esentă de vanilie

 

 

Cum se prepară?

Se pun macaroanele la fiert in apa clocotită cu sare si se fierb circa 10 minute. Cand sunt fierte se scurg intr-o strecurătoare apoi se pun intr-o oală si se amestecă cu nuca măcinată, zahărul, esenta, pesmetul si scortisoara.

Se toarnă peste uleiul si se amestecă bine toate ingredientele. Se presară deasupra putin zahăr pudră si se servesc calde sau reci. Puteti inlocui scortisoara cu putină coajă de lămaie rasă si ii puteti adăuga si stafide.

Vă dorim poftă bună si spor la gătit!

Vezi și… Prăjitură cu brânză dulce și stafide

Ușoară, rapidă și delicioasă – Iată cum se prepară…

Ingrediente pentru aluat:

300 g făină
10 linguri de ulei
100 g zahăr
10 linguri de lapte
2 linguri smântână
2 ouă
un plic praf de copt
Ingrediente pentru umplutură:

500 g brânză de vaci
2 linguri smântână
150 g stafide aurii
3 linguri de griș
un plic zahăr vanilat
3 ouă
coaja rasă a unei lămâi sau portocale

Cum se prepară?

Cum se prepară aluatul?

Intr-un bol se amestecă făina cu praful de copt, cu zahărul si smântâna, laptele la temperatura camerei, si se omogenizează bine. La sfarsit se adaugă si uleiul si se framântă pană se obtine un aluat cremos, din care se pot coace două foi.

1/2 din compozitia formată se toarnă intr-o tavă tapetată cu hartie de copt.

Se introduce in cuptorul preincălzit la 180C si se coace circa 8-10 min.

Cum se prepară umplutura?

Intr-un bol se amestecă gălbenusurile cu brânză, grisul, smântână, zahărul vanilat si coaja de lămaie sau portocală, si se omogenizează bine toate ingredientele. Se adaugă albusurile se bat spumă si se adugă peste umplutură, apoi se pun si stafidele si se amestecă bine.

Compozitia obtinută se toarnă peste foaia din tavă, si se intinde bine cu o spatulă. Se toarnă deasupra a doua foaie, se unge si se dă tava la cuptor pentru circa 30-35 de minute. Cand este coaptă se portionează si se pudrează cu zahăr pudră vanilat

Vă dorim poftă bună și spor la gătit!