Medicul care a asistat la nastere a dezvăluit acum totul! Cine este de fapt mama „biologica”

Adriana Iliescu a fost considerata cativa ani cea mai batrana femeie din lume care a nascut. Romanca avea 66 de ani cand a adus-o pe lume pe Eliza.

Adriana Iliescu a devenit celebra in 2005, cand a nascut la 66 de ani. Venirea pe lume a micutei Eliza a fost considerata un miracol. Desi Adriana Iliescu a fost cea care a tinut sarcina 33 de saptamani, pentru ca micuta s-a nascut prematur, aceasta nu este si “mama biologica” a Elizei.

Din punct de vedere medical, Adriana Iliescu era la menopauza, asa ca desi a facut diverse tratamente pentru ca uterul ei sa poata tine o sarcina, femeia de 66 de ani a fost fertilizata in vitro. Mai exact, ovulul si sperma au provenit de la donator anonimi, iar Adriana Iliescu a fost de fapt mama purtatoare.

Dupa ce nasterea micutei Eliza a fost un succes, medicul Bogdan Marinescu, cel care a realizat performanta de a o face mama pe Adriana Iliescu la 66 de ani, a explicat procedeul.

„S-au implantat trei embrioni si au prins toti trei la inceput”, a precizat prof. dr. Marinescu, intr-o conferinta de presa. Numai ca in scurt timp, unul dintre embrioni s-a oprit din evolutie, acelasi lucru intamplandu-se in saptamana 33 cu al doilea fat, o fetita. Medicii i-au facut Adrianei Iliescu imediat cezariana pentru a salva cel de-al treilea bebelus. Eliza a avut la nastere doar 1,45 kg si a ramas in spital circa doua luni.