Și-a asfaltat porțiunea de drum din fața casei împreună cu un vecin, pentru că autoritățile române nu ar fi făcut asta vreodată. Ce vor păți cei doi oameni pentru că au făcut așa un bine comunității este strigător la cer!

Doi localnici ai satului Preajba risca să petreacă cel puţin şase luni în spatele gratiilor deoarece ‘au avut tupeul’ de a asfalta porţiunea de stradă din faţa casei.

Deşi au muncit mai bine de o săptămână pentru a amenaja porţiunea de drum din faţa locuinţelor lor, Cristian Popescu şi vecinul său s-au ales cu dosare penale.

Doljeanul spune că a rămas fără cuvinte în momentul în care a fost înştiinţat de către poliţia locală că ceea ce a făcut este de fapt… ilegal.

Cristian este în stare de şoc şi în loc să fie răsplătit de comunitate pentru că a asfaltat strada fără să aibă nicio aşteptare financiară, acum riscă pedeapsa cu închisoarea.

„Am adus cărămidă spartă și am pus-o pe stradă, însă nu crezut c-o să ajung să mi se întocmească dosar penal. Pentru o faptă bună pot să ajung în spatele gratiilor, iar logic gândind nu este normal. Am aflat că pedeapsă pentru o astfel de faptă este între 6 luni şi 3 ani sau amendă. Am rămas fără cuvinte și nu înțeleg cum funcționează legea în România“, a declarat tânărul în vârstă de 27 de ani pentru Realitatea.

Se pare că expresia ‘nicio fapta bună nu rămâne nedepsită’ se încadrează perfect în această poveste incredibilă.

Până şi primarul din Malu Mare susţine cauza celor doi tineri din Preajba, autorităţile locale spun că ‘aplicarea legii’ în acest caz este o măsură necesară.

Satul Preajba aparţine de comuna Malu Mare a judeţului Dolj.

Sursa stirizilnic