Tăticul erou înfruntă moartea în Afganistan, pentru fiul bolnav. Apel disperat de pe câmpul de luptă: „Tati este…” Groaznic prin ce trece această familie: Ce se întâmplă cu băiețelul de numai 3 ani:

foto: spynews.ro

A cerut să meargă în Afganistan, acolo unde miroase a moarte, a suferință și a praf de pușcă, doar ca să își poată salva fiul grav bolnav. La 35 de ani, caporalul Vasile Mihalcia vrea să fie eroul băiețelului său. Și doar pentru el, tânărul tătic e acum în unul dintre cele mai periculoase locuri de pe Planetă. Însă acest lucru nu îl sperie. Îl sperie doar gândul că fiul său suferă cumplit. Iar ca să-i ia această suferiță e pregătit să-și dea și viața, dacă va fi nevoie.

Cu arma în mână și cu lacrimi în ochi! La 35 de ani, caporalul Vasile Mihalcia este pregătit să-și dea viața, ca să-l ajute pe fiul său, Darius să… trăiască! Pentru el, pentru băiețelul său diagnosticat cu tetrapareză spastică, paralizie cerebrală și epilepsie, tânărul militar a cerut să plece în Afganistan. Chiar dacă acolo, în țara în care miroase a moarte și a praf de pușcă, a fost la un pas să-și piardă viața acum aproape 4 ani.

Dar nu acesta e gândul care-l sperie cel mai tare. Pe tăticul militar îl îngrozește un singur lucru: gândul că fiul său, de doar 3 anișori și jumătate, suferă. Suferă, iar el nu-i poate lua durerea. Dar nici nu poate sta cu mâinile la spate fără să-l ajute pe cel mic. Așa că, a cerut să plece în Afganistan. Să lupte pentru el! La propriu! Pregătit chiar și de sacrificiul suprem doar ca să poată să strângă bani să-și facă bine micuțul.

„Situaţia lui Darius este foarte complicată. Am încercat să mă informez pe internet. După mai mult intervenţii, această operaţiune nu mai e sponsorizată de nicio fundaţie, aşa că am vrea să mergem la o clinică din Germania. Diagnosticul e dat în ţară, am vrea să se confirme şi în străinătate. (…) Nu poate prograse din cauza epilepsiei. Doctorii ne-au încurajat să stăm în ţară, pentru că progresele sunt mici”, a spus caporalul Vasila Mihalcia.

„Sunt emoţionată, chiar îşi dau interesul pentru copil”, a spus Eliza Săpunaru.

„Eu iad ca-n Afghanistan nu am văzut niciunde. (…) Vedeţi pe ecrane un erou”, a spus Mara Bănică.

„Mă doare sufletul că îi răpesc copilăria”, a spus mama copilului.

„E o sumă la câteva zeci de mii de euro. Fiind foarte multe terapii, poate o intervenţie chirurgicală în Germania, undeva la 40.000-50.000 de euro. (…) Darius, tati e aici, am nevoie de zâmbetul tău tot timpul!”, a mai adăugat tatăl lui Darius.

sursa: spynews.ro