Suferea de hemoroizi si a incercat sa se trateze singur, acasa. Durerile insuportabile nu s-au oprit și a ajuns de urgență la spital! Ce i-au spus medicii când l-au văzut

Pacientul, care a tinut sa ramana anonim, din motive lesne de inteles, suferea de hemoroizi de mai bine de câteva luni, dar i-a fost rusine sa mearga la un doctor, pentru a fi tratat corespunzator.

A încercat să se trateze acasă cu tot felul de tratamente găsite pe internet, dar nimic nu a dat rezultat. Mai rău, durerile s-au accentuat și au ajuns să fie insuportabile.

În ceasul al doisprezecelea, nu a mai rezistat și a ajuns de urgență la spital. Medicii au reușit să îl trateze, dar l-au avertizat că metodele naturiste și cremele pe care le încercase înainte puteau doar să înrăutățească situația.

Singurul tratament pe care trebuie să îl urmeze un pacient care suferă de boala hemoroidală este cel prescris de medic, în urma unei investigații.

Potrivit Prof. Dr. Dorel Firescu, unul dintre medicii specialisti ai clinicii OK Medical, hemoroizii se pot trata fără internare și fără intervenții chirurgicale: „În clinicile noastre tratamentul hemoroizilor se face prin tehnici non-invazive, fara schimbari in modul de viata al pacientilor si fara intreruperea activitatilor cotidiene. In urma diagnosticarii acestei afectiuni, tratamentul trebuie sa inceapa imediat. ”

Cum se tratează hemoroizii

Fototermocoagularea in spectru infrarosu este o metoda de tratament al hemoroizilor care este eficienta in primele doua etape de evolutie a bolii hemoroidale. Efectul terapeutic se obtine datorita fluxului de energie termica, care actioneaza asupra vaselor de sange din peretele hemoroizilor, ducand nemijlocit la reducerea debitului sanguin si ulterior la necrozarea masei hemoroidale. Aceasta metoda, putin invaziva, nu are nevoie de o lunga perioada de recuperare.

Ligatura cu benzi elastice (Rubber band ligation) este o metoda de tratament al hemoroizilor minim invaziva, este considerata a fi standardul de aur in tratamentul bolii hemoroidale aflate in etapele doi si trei de evolutie. Banda elastica are rolul de a intrerupe fluxul sanguin catre zona afectata. Acest tratament nu necesita perioada de recuperare.

Află mai multe despre simptomele acestei boli și consultă un specialist.