Ultima oră! Tornada a lovit litoralul Mării Negre, foarte aproape de țărm! Avem imaginile coșmarului filmate de turiștii îngroziți! Ce se va întâmpla în continuare cu vremea?

[video2 width="1280" height="720" mp4="http://viral.dailynews.ro/wp-content/uploads/2018/07/videoplayback-13-3.mp4"][/video2]

Un fenomen meteo extrem de neobișnuit pentru zona unde s-a produs a avut loc pe litoralul Mării Negre în ziua de 16 iulie, la foarte mică distanță de țărm. Totul s-a petrecut, mai precis, în Gelendzhik, oraș din partea de sud-vest a Rusiei, iar turiștii veniți în vacanță aici au fost cei care au surprins formarea unei tornade.

În imaginile de mai sus veți putea vedea curenții de aer violenți care străbat suprafața apei, lovind în cele din urmă faleza stâncoasă a zonei. Și în țara noastră au fost surprinse tornade în faze incipiente de mai multe ori pe parcursul acestui an, fenomen care nu este unul obișnuit pentru țara noastră.

Meteorologii au emis în repetate rânduri avertismente referitoare la schimbarea climatului în țara noastră. Potrivit specialiștilor, până în anul 2050 vom avea parte de zile de vară caniculare, nopți tropicale și secetă. Fenomenele extreme, precum tornade sau vijelii vor fi tot mai frecvente, potrivit kanald.ro.