Vești neașteptate înainte de începerea școlii! Elevii nu vor mai avea voie să facă așa ceva la școală! Ministrul Educației a făcut anunțul!

Reguli noi în școli! Este anunțul făcut de Ministrul Educației, Liviu Pop, care a precizat că noul regulament școlar prevede faptul că elevii nu vor mai face de serviciu, telefoanele mobile vor fi strict interzise în timpul orelor, iar uniforma școlară nu va mai fi obligatorie.

Astfel, regulamentul de organizare în școli a fost modificat, printre schimbări se află interzicerea serviciului pe școală, efectuat până acum de elevi. În plus, elevii nu vor mai putea fi sancționați dacă vin fără uniformă la ore.

O altă modificare prevede faptul că „pe durata orelor de curs telefoanele mobile se păstreaza în locuri special amenajate din sala de clasă, setate astfel încât să nu deranjeze orele”.

Elevii spun că modificările sunt în principiu benefice, dar sunt nemulțumiți că nu au fost consultați și ei înainte de aprobare.

Reprezentanții elevilor spun că modificările au părți bune, dar și părți rele. „În mare sunt modificări făcute pentru zona de auxiliare. A sporit rolul asociațiilor de părinți, a interzis elevul de serviciu și se prevede faptul că nota nu poate fi folosită ca mijloc de coerciție (propusă de mine). Are și părți bune. Dar părțile negative țin de faptul că nu a fost consultare publică deloc, niciun proiect pe site-ul MEN. Plus că modifică zona de drepturi ale elevilor altfel decât prin Statutul Elevului, ceea ce e ilegal. La telefoane singura modificare e că trebuie depozitate în timpul orei; și înainte era interzisă folosirea în timpul orei (ceea ce e in regulă), iar utilizarea lor era oricum sancționată. Să îi pui pe elevi să le depoziteze înseamnă că prezumăm din start că toți încalcă regulă și le utilizează”, a declarat pentru HotNews președintele Asociației Elevilor din Constanța, Constantin-Alexandru Manda.